ЗАРЗАВАТ, ЧЕЙНЧАДЖИЯТА, ПРЕХОДА И БАЙ ГАНЬО ЕВРОПЕЕЦА СА ЗАБАВНИ БЪЛГАРСКИ НАСТОЛНИ ИГРИ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ.















За повече информация и снимки разгледайте нашия Instagram профил.

Поръчайте като ни изпратите съобщение от бутона горе вляво с име, адрес (или офис на Спиди / Еконт) и телефон! Може да поръчате и от OLX - линковете са на страницата на всяка от игрите.

Прехода - игра с карти за мечти, кризи и оцеляване в зората на демокрацията






ВНИМАНИЕ: ПОЛИТИЧЕСКИ НЕКОРЕКТНО СЪДЪРЖАНИЕ!

        ПРЕХОДА е нашата нова българска игра, продължение на хита от 2020 г. - ЧЕЙНЧАДЖИЯТА. Тя е хумористичен прочит на дългия преход от социализъм към сегашната фасадна демокрация и периферен капитализъм в България.

ИСТОРИЯТА

        Историята продължава от там, където свърши ЧЕЙНЧАДЖИЯТА. 1989 г. бележи края на социализма и началото на демократичния преход в България, който официално приключи с приемането на страната в ЕС на 1-ви януари 2007.

        Вятърът на промяната носи много ентусиазъм и надежди на хората, но поредица от правителства така и не прилагат адекватна стратегия и истинските реформи започват едва през 1997 г. Според Ричард Ран, „България прахосва годините до 1997 г. в политически хаос“. Това е т.нар. изгубеното десетилетие (1991-2000), белязано със значително намаляване на доходите.

        Реалният доход на глава от населението, намалява още от средата на 70-те, но от 1989 този спад става по-рязък и дъното е достигнато през 1997 със сериозно свиване на покупателната способност, хиперинфлация, крах на банковата система и валутна криза.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИГРАТА?

        Целта на играта е просто да оцелеете! Ако парите ви свършат и играта свършва. Започнете гаражен бизнес, вземете дял от масовата приватизация и навигирайте успешно през инфлация, корупция, бюрокрация и поредица от кризи, избягвайки ударите под кръста на коварни конкуренти и мутри.

Prehoda

 

        Играта може да се играе от 2-ма до 6-има играчи  на възраст над 7 г. Правилата са лесни и се научават бързо, а продължителността ѝ е между 15 и 45 минути, в зависимост от броя играчи. 10 карти с бизнеси, 15 макроикономически карти, променящи пазарната конюнктура (и правилата на играта) и 45 игрални карти дават безброй варианти за различни тактики и маневри.

Пълните правила може да намерите тук.

КОИ СМЕ НИЕ? 

        Здравейте! Ние сме група приятели, които обичат да играят настолни игри и игри с карти. Игрите събират и сплотяват хората, развиват въображението и логическото мислене.  Чейнчаджията беше нашият първи проект, който успешно финансирахме и издадохме през 2020 г. чрез кампания във FundRazr. Много хора ни подкрепиха по време на кампанията или си купиха играта след това, коментирайки, че е "свежа, забавна и интересна". Обнадеждени от положителните отзиви, още тогава започнахме да планираме, тестваме, балансираме и доизкусуряваме Прехода, за да ви предложим отново забавен и увлекателен геймплей, интересни персонажи и свеж хумор.

Ако сте играли Чейнчаджията, вероятно вече ни познавате, но ако не е така, приятно ни е да се запознаем! Ние сме:

Стоян  - създател на играта, дизайн и предпечат

Дари  - идеен двигател, коректор, контрол на качеството

Дани - малък предприемач и бета тестер

Игор  - илюстратор

ГеймФен екип - видео

В това видео, нашите приятели от YouTube каналите КиноФен и ГеймФен разцъкват играта и правят преглед на правилата и началния сетъп.


МЕДИИТЕ ЗА НАС






КАК ДА ПОРЪЧАТЕ

Изпратете ни съобщение от бутона горе вляво на началната страница и не забравяйте да въведете име, точен адрес (или офис на Спиди/Еконт) и телефон! Може да поръчате и от OLX тук.

Благодарим от все сърце за това, че избрахте нашата българска игра!